Boek
Nederlands
Een Amerikaanse lerares komt door een onverwachte ontdekking over haar vader in Ierland terecht waar ze betrokken wordt in een wereld vol magie.
Titel
Ontwaken
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Harmien Robroch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The awakening
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2020
477 p.
ISBN
9789022591604 (paperback)

Besprekingen

Breen Kelly uit Philadelphia is een lerares met een studieschuld en een baan die haar tegenstaat. Ze ontdekt bij toeval dat haar vader veel geld voor haar opzij heeft gelegd nadat hij het gezin verliet toen Breen tien jaar was. Breens moeder verzweeg het nagelaten geld. Om afstand te nemen gaat Breen naar Ierland op zoek naar haar vader. Daar komt ze via een portaal in de magiewereld Talamh waar technologie ondergeschikt is en waar ze haar grootmoeder, een heks, ontmoet. De fantasiewereld is er een met draken, gevechten tussen goed en kwaad, feeën en demonen. Breen leert bezweringen, zwaardvechten, ze moet schimmen vernietigen en haar dromen worden visioenen. Hoe moet ze haar oude en haar nieuwe wereld verenigen of wordt het een keuze? Een roman over een vrouw voor wie fantasie realiteit wordt en realiteit fantasie. De lezer krijgt in ruim 470 pagina’s geen uitgebreid romantisch verhaal maar een roman die bij het lezen aandacht en flexibiliteit vraagt. Het geheel had misschien wat min…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia