Boek
Nederlands

De Cock en de dode diva

Peter Römer (auteur), A.C. Baantjer (naar het werk van)
Als een voormalig revuester dood onder aan de trap in haar huis wordt aangetroffen, gaan rechercheur De Cock en zijn collega Vledder op onderzoek uit.
Titel
De Cock en de dode diva
Auteur
Peter Römer 1952-
Naar het werk van
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2015
142 p.
ISBN
9789026137044 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als voormalig revuester Lou Montaigne dood onder aan de trap in haar huis wordt aangetroffen, wil haar huisarts geen overlijdensverklaring geven omdat hij de zaak niet vertrouwt. Aanleiding voor rechercheur De Cock (met ceeooceekaa) en zijn collega Vledder om onderzoek te doen. Het inmiddels 76e deel van de ‘Baantjer-serie’, vanaf dit deel geschreven door Peter Römer, die eerder vijf delen naar de scenario’s van de tv-serie Baantjer schreef. Vlot geschreven politieverhaal met de bekende personages uit de eerdere delen zoals schouwarts Den Koninghe, commissaris Buitendam, kroegbaas Lowietje en mevrouw De Cock en de bekende ingrediënten van de boeken die door A.C. Baantjer (1923-2010) zelf zijn geschreven: slim speurwerk en vasthoudendheid tot het eind. In de stijl van de oorspronkelijke boeken over de Amsterdamse politieman, met moderne zaken als Twitter.

Over Peter Römer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Monique Babtist

Peter Römer (Amsterdam, 15 september 1952) is een Nederlandse acteur, televisieproducent en -regisseur alsook scenarioschrijver.

Carrière

Römer begon zijn carrière als acteur bij toneelgroep Centrum. Naast het toneel speelde hij ook vele rollen op televisie, waaronder Marius in Pagnol (Willy van Hemert) en de serie Dagboek van een herdershond. Ook speelde hij in de films Pastorale 1943 en Dokter Pulder zaait papavers van Bert Haanstra. Voor Centrum schreef hij een zestal toneelstukken, waaronder Het leven lacht je toe en Escolette Ay Ay Ay. Na 1985 speelde, schreef en regisseerde hij voornamelijk voor televisie. Hij schreef onder andere het scenario van de televisieseries De Brekers, De kip en het ei en Baantjer, waar hij ook twaalf jaar de producent van was. In de serie De kip en het ei speelde hij samen met zijn vader Piet, Joo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties