Boek
Nederlands

De Cock en de moord op maat

Peter Römer (auteur), A.C. Baantjer (naar het werk van)
+1
De Cock en de moord op maat
×
De Cock en de moord op maat De Cock en de moord op maat
In de reeks:
Baantjer; 80
Genre:
Rechercheur De Cock en zijn collega Vledder onderzoeken twee moorden die aanvankelijk niets met elkaar te maken lijken te hebben.
Titel
De Cock en de moord op maat
Auteur
Peter Römer 1952-
Naar het werk van
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2017
157 p. + kaart
ISBN
9789026138492 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Rechercheur De Cock (met ceeooceekaa) en zijn collega Vledder onderzoeken twee moorden die aanvankelijk niets met elkaar te maken lijken te hebben. Echter bij beide plaatsen delict treffen ze een dagboekbladzijde aan. Wat is het verband? Het inmiddels 80e deel van de populaire ‘Baantjer-serie’, vanaf deel 76 geschreven door Peter Römer (1952), die ook vijf delen naar de scenario’s van de tv-serie ‘Baantjer’ schreef. Vlot geschreven politieverhaal met de bekende personages uit de eerdere delen zoals schouwarts Den Koninghe, commissaris Buitendam, kroegbaas Smalle Lowietje en mevrouw De Cock en de bekende ingrediënten van de boeken die door A.C. Baantjer (1923-2010) zelf zijn geschreven: slim speurwerk en vasthoudendheid tot het eind. Geheel in de stijl van de oorspronkelijke boeken over de Amsterdamse politieman.

Over Peter Römer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Monique Babtist

Peter Römer (Amsterdam, 15 september 1952) is een Nederlandse acteur, televisieproducent en -regisseur alsook scenarioschrijver.

Carrière

Römer begon zijn carrière als acteur bij toneelgroep Centrum. Naast het toneel speelde hij ook vele rollen op televisie, waaronder Marius in Pagnol (Willy van Hemert) en de serie Dagboek van een herdershond. Ook speelde hij in de films Pastorale 1943 en Dokter Pulder zaait papavers van Bert Haanstra. Voor Centrum schreef hij een zestal toneelstukken, waaronder Het leven lacht je toe en Escolette Ay Ay Ay. Na 1985 speelde, schreef en regisseerde hij voornamelijk voor televisie. Hij schreef onder andere het scenario van de televisieseries De Brekers, De kip en het ei en Baantjer, waar hij ook twaalf jaar de producent van was. In de serie De kip en het ei speelde hij samen met zijn vader Piet, Joo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties