Boek Nederlands

Dieren tellen

Petr Horáček (auteur), M.E. Ander (vertaler)

Dieren tellen

Petr Horáček (auteur), M.E. Ander (vertaler)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een gevlekte giraf, twee gestreepte zebra's en nog veel meer dieren leren kinderen tellen van 1 t/m 10. Prentenboek met kleurige illustraties en pop-ups. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren Tellen
Titel
Dieren tellen
Auteur
Petr Horáček
Vertaler
M.E. Ander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Animal counting
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2012
[20] p. : ill.
ISBN
9789051162554 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Pop-up telboek waarin, met behulp van in het wild levende dieren, de cijfers 1 t/m 10 worden gepresenteerd. Gestart wordt met één gevlekte giraf, vervolgens komen er o.a. drie snelle cheeta’s, vier glibberige slangen en zeven krijsende toekans voorbij. Geëindigd wordt met tien zwemmende vissen. Aan de linker- of rechterkant van elke dubbele pagina zit over de volle lengte een uitklapbare flap met daaronder het getal en een kenmerkend deel van het dier dat erbij hoort. De illustraties over twee pagina's zijn zeer kleurrijk en doen qua stijl en uitvoering denken aan Eric Carle. Ze beginnen en eindigen aan de binnenkant van het aantrekkelijke omslag met enkele in het boek voorkomende dieren. Verzorgd uitgegeven, bijna vierkant prentenboek met scherpe hoeken. Hoewel het pop-up deel stevig is uitgevoerd, blijft dit soort boeken kwetsbaar bij veelvuldig gebruik. Vanaf ca. 2 jaar.

Dieren tellen

Een mooi uitgegeven en geïllustreerd telboek om de cijfers van een tot tien aan te leren. Tien verschillende diersoorten-  een giraf, zebra's, cheeta's (!), slangen, krokodillen, kameleons, toekans, panda's, maki's en vissen - beelden de aantallen uit. Het cijfer springt als pop-up uit een ingevouwen flap. De afgebeelde dieren zijn allesbehalve vanzelfsprekend. Ik vraag me af of de cheeta, de kameleon, de toekan en de maki niet beter waren vervangen door dieren die jonge kinderen, waarvoor het boek toch bedoeld is, ook kennen. De illustraties zijn mooi maar doen sterk aan Eric Carle denken. Een leuk telboek.