Dvd
Engels

Dragonheart : 5 films collection

Rob Cohen (regisseur), Doug Lefler (regisseur), Colin Teague (regisseur)

Dragonheart : 5 films collection

Rob Cohen (regisseur), Doug Lefler (regisseur), Colin Teague (regisseur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Vijf fantasy-avonturenfilms met een belangrijke rol voor een draak. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Disc 1 Dragonheart / Cohen, Rob (1996)
Disc 2 Dragonheart : a new beginning / Doug Lefler (2000)
Disc 3 Dragonheart 3 : the sorcerer's curse / Colin Teague (2015)
Disc 4 Dragonheart : battle for the heartfire / Patrick Syversen (2017)
Disc 5 Dragonheart : vengeance / Ivan Silvestrini (2020)
Titel
Dragonheart : 5 films collection
Regisseur
Rob Cohen Doug Lefler Colin Teague Patrick Syversen Ivan Silvestrini
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2020
5 dvd-video's
Speelduur
ca. 7 uur en 42 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083194673

Besprekingen

Box met alle films uit de Dragonheart-franchise, vijf fantasy-avonturenfilms waarin steeds een draak een belangrijke rol speelt. In deel 1 (1996) van regisseur Rob Cohen vecht ridder Bowen (Dennis Quaid) samen met Draco (met de stem van Sean Connery), de laatste der draken, tegen een slechte koning. In deel 2 (2000) doorstaat staljongen Geoff (Chris Masterson) veel beproevingen samen met Drake (met de stem van Robby Benson), de zoon van Draco. De delen 3, 4 en 5 zijn prequels. In deel 5, ‘Dragonheart: vengeance’* (2020) van Ivan Silvestrini is de familie van de jonge boer Lukas (Jack Kane) vermoord door plunderaars. Hij start een epische wraakmissie en vormt een onwaarschijnlijk trio met de majestueuze, ijs spuwende draak Siveth (met de stem van Helena Bonham Carter) en de roekeloze, zwaardvechtende huurling Darius (Joseph Milson). Vanaf ca. 15 jaar.

Over Rob Cohen

Rob Cohen (Cornwall (New York), 12 maart 1949) is een Amerikaans regisseur, producent en scenarioschrijver.

Hij regisseerde onder andere XXX en The Fast and the Furious.

Filmografie

Als regisseur

  • The Hurricane Heist (2018)
  • The Boy Next Door (2015)
  • Alex Cross (2012)
  • The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)
  • Stealth (2005)
  • xXx (2002)
  • The Fast and the Furious (2001)
  • The Skulls (2000)
  • The Rat Pack (1998)
  • Daylight (1996)
  • Dragonheart (1996)
  • Dragon: The Bruce Lee Story (1993)
  • Scandalous (1984)
  • A Small Circle of Friends (1980)

Als producent

  • xXx: State of the Union (2005)
  • The Hard Way (1991)
  • Bird on a Wire (1990)
  • Disorganized Crime (1989)
  • The Serpent and the Rainbow (1988)Lees verder op Wikipedia