Titel
Chicago / dir. by Rob Marshall ; screenplay by Bill Condon ; based on the play by Maurine Dallas Watkins
Regisseur
Rob Marshall
Scenarist
Bill Condon
Naar het werk van
Maurine Dallas Watkins
Componist
Danny Elfman 1953-
Acteur
Richard Gere Renée Zellweger Catherine Zeta-Jones
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045203795

Besprekingen

Amerikaanse musical uit 2002 van regisseur Bob Marshall, met Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger en Richard Gere. Roxy Hart wil graag beroemd worden als zangeres. Ze begint een hartstochtelijke relatie met een louche man die zegt haar te kunnen helpen met haar carrière. Als blijkt dat hij niets met de showbizz te maken heeft, wordt Roxy woedend en vermoordt hem. In de gevangenis ontmoet ze haar idool: de zangeres Velma Kelly die vastzit voor de moord op haar man en zus. Roxy's advocaat zorgt dat haar verhaal in de bladen komt waardoor ze beroemd wordt. Belinda van de Graaf (Trouw 13-2-'03) vindt het 'glad en strak vakwerk. (...) Hetzelfde geldt voor de manier waarop het Chicago van de jaren twintig tot leven is gewekt, en de zang- en dansnummers worden opgevoerd: als een goed geoliede machine.' Hans Beerekamp (NRC 12-2-'03) vindt het 'een triomf van de ambachtelijkheid'. Winnaar van zes Oscars waaronder Best picture.

Over Rob Marshall

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George

Rob Marshall (Madison, 17 oktober 1960) is een Amerikaanse toneel- en filmregisseur. In 1993 is hij zes keer genomineerd voor de Broadway's Tony Award. In 2002 kreeg hij zes Oscars voor zijn film Chicago, onder meer voor beste film, en een nominatie voor beste regisseur.

Biografie

Marshall is afgestudeerd van de Carnegie Mellon universiteit in 1982. Marshall heeft in het verleden in diverse Broadwayshows gespeeld, maar na een hernia is hij overgestapt naar de choreografie en vervolgens naar het regisseren van films. Hij woont in New York samen met zijn levenspartner John Deluca.

Carrière

Rob Marshall begon zijn carrière in het theater. Als choreograaf en theaterregisseur maakt hij de overstap naar het witte doek. Marshall heeft geprobeerd om het genre musical te doen herleven, na de val van de studiosystemen in de late jaren '60. Zijn debuu…Lees verder op Wikipedia