Boek
Nederlands

Invloed : de zes geheimen van het overtuigen

+1
Invloed : de zes geheimen van het overtuigen
×
Invloed : de zes geheimen van het overtuigen Invloed : de zes geheimen van het overtuigen

Invloed : de zes geheimen van het overtuigen

Theorie en praktijk van het bei͏̈nvloeden van mensen.
Titel
Invloed : de zes geheimen van het overtuigen
Auteur
Robert B. Cialdini
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Influence : science and practice
Uitgever
Amsterdam: Boom, 2019
XI, 306 p. : ill.
Aantekening
Eerder verschenen met de ondertitel: theorie en praktijk
ISBN
9789024404728 (paperback)

Besprekingen

Dit boek is geschreven door een hoogleraar psychologie die haarfijn weet uit te leggen hoe je koopt, verkoopt, adviseert, onderhandelt, politiek bedrijft enz. en daarbij altijd je zin krijgt. Bovendien wordt voor studenten sociale psychologie, communicatie, commerciële economie en bedrijfskunde, en voor alle andere geïnteresseerden een psychologische achtergrond weergegeven, gebaseerd op vergelijkend psychologisch onderzoek. Nu kan je de gefundeerdheid van dit laatste af en toe wel in twijfel trekken, maar in elk geval bevat het boek meer dan alleen wat 'populaire' psychologie.

In acht hoofdstukken wordt een psychologische onderbouwing gegeven aan het fenomeen 'invloed' of beter 'beïnvloeding'. De inleiding toont hoe de auteur ertoe gekomen is dit boek te schrijven: in zijn rol als sociaal-psycholoog begon hij "de psychologie van de volgzaamheid" te onderzoeken, om zich vervolgens onder te dompelen in de wereld van 'experts' die hij participerend observeerde. Het boek is ges…Lees verder
Dit boek legt op heldere wijze uit op welke manieren wij worden overgehaald. Aan de orde komt achtereenvolgens beïnvloedingswapens, wederkerigheid, commitment en consistentie, sociale bewijskracht, sympathie, autoriteit, schaarste en onmiddellijke invloed. Elk hoofdstuk sluit af met een samenvatting en vragen en opdrachten. De tekst is doorspekt met praktijkvoorbeelden. De auteur is emeritus hoogleraar psychologie aan de Arizona State University. Dit boek lijkt op het eerste oog zeer theoretisch, maar de theorie is prettig leesbaar en wordt helder onderbouwd. Het boek is interessant voor diegenen die meer willen weten over beïnvloeding in het algemeen en is daarnaast bestemd voor diegenen die beroepsmatig met beïnvloeding bezig zijn.