Boek
Nederlands

Ik ben weer velen

Sabien Clement (illustrator), Maud Vanhauwaert (auteur)
Een romantisch beeldverhaal waarin de vier seizoenen symbool staan voor de bloei en het verlies van een relatie.
Onderwerp
Relaties
Titel
Ik ben weer velen
Illustrator
Sabien Clement
Auteur
Maud Vanhauwaert 1984-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2018
[80] p. : ill.
Aantekening
Poëtisch prentenboek.
ISBN
9789460016578 (hardback)

Besprekingen

Dit is een feestelijke uitgave ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Uitgeverij Vrijdag. De tekeningen van de illustrator (1978) en de tekst van de auteur (1984) geven samen een poëtisch beeld van een verloren liefde. Tekeningen en tekst sluiten goed op elkaar aan, beiden bepalen het sfeerbeeld. Een overzicht van vier seizoenen geeft de bloei en het verlies van een relatie weer. Uiteindelijk hervindt de dame in kwestie – de schrijfster of de tekenares of beiden – zichzelf weer. Ze kan weer vooruit kijken. Het werkje laat iedereen de ruimte om door associaties een eigen verhaal te vertellen. Aantrekkelijk vormgegeven liefdesverhaal in tekst en in beeld. De illustrator ontving voor dit boek een werkbeurs van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Over Sabien Clement

Sabien Clement (Kortrijk, 18 januari 1978) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Na de kunsthumaniora studeert ze Grafische en Illustratieve Vormgeving aan het Sint-Lucas Instituut in Antwerpen.

In 2000 studeerde ze af, waarna ze naar Polen vertrok voor een voortgezette opleiding. Ze maakte er vooral vrij werk, tekende er naar model en kon er haar stijl verder ontwikkelen, los van opgelegde opdrachten. Haar eerste illustratieopdracht kreeg ze toen ze terug in België was. Dat werden de tekeningen bij Jij Lievert.

Werk

Jij lievert, een poëziebundel van Geert De Kockere, verschijnt in 2002 en krijgt meteen een Boekenpluim. Ook de volgende boeken van Clement vallen geregeld in de prijzen. Voor het gevierde Linus van auteur Mieke Versyp werkt ze samen met illustrator Pieter Gaudesaboos. Hoewel hun tekenstijl radicaal verschilt, werkt de combinatie. Ze krij…Lees verder op Wikipedia