Jim, een accountant uit Philadelphia hoopt werk te vinden bij zijn broer, eigenaar van een saloon in het mijnstadje Big Kill, Arizona. Big Kill blijkt een spookstadje dat gebrutaliseerd wordt door een schietgrage man die zich The Preacher noemt.
Extra onderwerp
Westerns (film), westerns, 2019
Titel
Big kill / written and directed by Scott Martin
Regisseur
Scott Martin
Acteur
Christoph Sanders Clint Hummel Lou Diamond Phillips Michael Paré Jason Patric Danny Trejo
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 126 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983971080

Besprekingen

Western van Scott Martin, die ook het scenario schreef en een van de hoofdrollen speelt. Jim Andrews (Christoph Sanders) is een accountant uit Philadelphia die na de dood van zijn vrouw werk hoopt te vinden bij zijn broer, die eigenaar is van een saloon in het mijnstadje Big Kill, Arizona. Onderweg krijgt hij gezelschap van Jake Logan (Martin) en Travis Parker (Clint Hummel), twee gokkers die op zoek zijn naar een plaats om geld te verdienen. Jim ontdekt echter dat Big Kill een spookstadje is geworden na de sluiting van de mijn, dat zijn broer nergens te vinden is en dat de streek gebrutaliseerd wordt door een schietgrage man die zich The Preacher noemt (Jason Patric). Samen met de twee gokkers, die goede schutters zijn, moet hij zien te overleven. IMDB-score 5,2. Joe Leydon (variety.com) vindt het een onderhoudende retro-western, gemaakt door en voor liefhebbers van het genre.

Over Scott Martin

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Stefan Brending (2eight)

Scott Martin (Whitehaven, 6 november 1981) is een Brits rallynavigator, actief naast Elfyn Evans in het wereldkampioenschap rally.

Externe links

  • (en) Profiel op ewrc-results.com