Boek
Nederlands

New York

Sebastian Moll (auteur)
+1
New York
×
New York New York
In de reeks:
ANWB Extra reisgids New York
Titel
New York
Auteur
Sebastian Moll
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
Den Haag: Uitgeverij ANWB, 2017
128 p. : ill. + kaart
ISBN
9789018041038 (paperback)

Besprekingen

De succesvolle reisgidsenserie van ANWB telt reeds meer dan honderd bestemmingen over heel de wereld naar steden, streken en landen. De boekjes in deze reeks zijn steeds identiek opgebouwd. Handig is de grote uitneembare kaart met een overzichtsplan van de stad met straatnamenregister, een kaart van het centrum, van de omgeving en van het openbaar vervoer. Vier in één. Gemakshalve voor de reiziger worden er per stad telkens vijftien hoogtepunten geselecteerd die alle aspecten van de stad tonen op geschiedkundig, cultureel, culinair en andere vlakken. Zo kan je de stad in zijn totaliteit beleven en de sfeer opsnuiven.
New York van Stefan Nink opent met algemene informatie over de stad, de specifieke kenmerken ervan, en een beknopt stukje geschiedenis. Daarna volgen praktische informatie en de nodige adressen en telefoonnummers, zoals van nuttige instanties, en openinguren en -tijden van musea en winkels, een feestkalender enz. Aan adressen van overnachtings- een eetgelegenh…Lees verder
De ANWB Extra stedengidsen hebben een nieuwe cover én een modernere opmaak gekregen waarbij de 15 hoogtepunten als hoofdonderdeel behouden zijn gebleven maar nu als een kompas grafisch worden weergegeven. Elk hoogtepunt wordt beschreven met daarbij een klein kaartje dat verwijst naar de grote uitneembare kaart. Naast de hoogtepunten ook een kleine kennismaking; aandacht voor geschiedenis, New York in cijfers, bekende New Yorkers (Andy Warhol, Susan Sontag, Frank Sinatra) en suggesties voor overnachtingen, eten en drinken, winkelen en uitgaan. Als laatste een toeristische woordenlijst en een register. De gids is ruim voorzien van kleurenfoto's. Ben je op zoek naar een andere trekpleister dan een van de beschreven hoogtepunten, dan moet je het register raadplegen. De meerwaarde zit hem vooral in de stadsplattegronden, de (goed bruikbare) uitvouwbare kaart achterin en de kadertjes met extra informatie tussen de teksten door.