Boek
Nederlands

Hommage : 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen

Sergio Herman (auteur), Kris Vlegels (fotograaf)
+1
Hommage : 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen
×
Hommage : 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen Hommage : 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen

Hommage : 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen

In de reeks:
Kookboek met vijftig recepten voor gemarineerde, gekookte, gestoomde en gebakken mosselen van de bekende Zeeuwse chefkok.
Titel
Hommage : 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen
Auteur
Sergio Herman 1970-
Fotograaf
Kris Vlegels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, © 2022
253 p. : ill.
ISBN
9789038811420 (hardback)

Besprekingen

Een kookboek met vijftig mosselrecepten van chef-kok Sergio Herman. De geuren en smaken uit zijn jeugd in visrestaurant Oud Sluis draagt Sergio Herman tot op de dag van vandaag met zich mee, en de mossel is daarbij het diepst verankerd in zijn herinnering. Door verschillende basistechnieken toe te passen, leert de lezer van ‘Hommage’ veel meer dan de klassieke gekookte mosselen met frites op tafel te zetten. Met vijftig recepten voor gemarineerde, gekookte, gestoomde en gebakken mosselen, neigend naar alle windstreken, klassiek en modern, aangevuld met cultuurhistorische achtergrondverhalen. ‘Hommage’ is in een heldere, aansprekende stijl geschreven en bevat sfeervolle kleurenfoto’s. Sergio Herman (1970) is een Zeeuwse chef-kok, culinair ondernemer en de man achter diverse sterrenrestaurants waaronder Oud Sluis, waarvoor hij drie Michelinsterren bemachtigde. Hij maakte diverse kookboeken, tv-programma's en heeft een eigen servieslijn.

Over Sergio Herman

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Sergio Herman (Oostburg, 5 mei 1970) is een Nederlandse chef-kok en horecaondernemer. Herman is eigenaar van verschillende horecabedrijven en was tot 2013 eigenaar van het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Oud Sluis. Hierdoor was hij de derde en jongste chef-kok in de Nederlandse geschiedenis met drie sterren.

Jonge jaren

Opleiding

Herman groeide op in Zeeuws-Vlaanderen. Hij rondde zijn mavo niet af. Omdat hij te veel met andere dingen dan school bezig was, stuurde zijn vader hem op 16-jarige leeftijd naar de Hotelschool Ter Groene Poorte in de Vlaamse plaats Brugge. De achterliggende gedachten was niet direct dat Herman kok zou worden, maar dat de school hem discipline bij zou moeten brengen. Zijn vader was ook kok, Herman werkte geregeld mee in zijn restaurant.

Cas Spijkers

Nadat hij afstudeerde aan de hotelschool zette Sergio Her…Lees verder op Wikipedia

Suggesties