Boek
Nederlands

Een wolf in schaapskleren

Simon De Waal (auteur), A.C. Baantjer (auteur)
In de Amsterdamse grachten treft men het lichaam van een student aan. Een ongeluk, of opzet? Het onderzoek leidt de rechercheurs langs een café en de ouders, docent en huisgenoten van het slachtoffer. Ze zitten hopeloos vast, tot ze een link ontdekken met een onderwereldfiguur, ‘De Regelaar’.
Titel
Een wolf in schaapskleren
Auteur
Simon De Waal A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2013
174 p.
ISBN
9789048816927 (paperback)

Besprekingen

Wanneer Peter Van Opperdoes midden in de nacht uit zijn bed wordt gebeld is hij hiermee allesbehalve opgezet. Groot is zijn verbazing wanneer blijkt dat de barman van zijn favoriete buurtkroeg voor de deur staat. Hij is compleet over zijn toeren en vraagt Van Opperdoes met hem mee te gaan. Aan de Prinsengracht aangekomen zien ze het levenloze lichaam van een man in het water drijven. Het blijkt te gaan om een student, Jan Willem Van Deventer. Van Opperdoes en zijn partner Jacob vermoeden dat de student in de gracht is gesukkeld na een avondje stappen. Ze komen al vlug tot de conclusie dat dit niet het geval is, maar wat is er dan wel gebeurd met Van Deventer?
In het studentenhuis waar Jan Willem met enkele studenten samenwoonde, blijken ze reeds op de hoogte te zijn van diens overlijden. Ook zij kunnen Van Opperdoes en Jacob geen nieuwe informatie geven over de dood van Van Deventer. Ze laten echter wel uitschijnen dat Van Opperdoes best eens zou gaan praten met Frits Van Munster…Lees verder
Na de verdrinkingsdood van een student ontdekken rechercheur Van Opperdoes en Jacob dat de jongen mogelijk een connectie had met iemand die de Regelaar wordt genoemd. Zij gaan op zoek naar hem en komen op het spoor van een handeltje waarbij studenten denken makkelijk geld bij te verdienen, maar dat niet zonder gevaar blijkt. Het achtste deeltje van een serie rond de twee sympathieke rechercheurs, gebaseerd op de ideeën van Baantjer en op een natuurlijke manier uitgewerkt door zijn voormalige collega. Het stramien is hetzelfde: een eenvoudig verpakt avontuur dat zich afspeelt in Amsterdam. De opgevoerde personages hebben eenvoudige en herkenbare karakters en de liefhebber van de reeks zal zich niet enkel snel identificeren met hen, maar zich ook op zijn gemak voelen tegen het warm beschreven decor. Geen ingewikkelde plot, maar verrassend genoeg om te boeien. Normale druk.

Suggesties