Boek
Nederlands

De grote hummelheisa

Sophie Schoenwald (auteur), Günther Jakobs (illustrator), Enne Koens (vertaler)
Dierentuindirecteur Diederik en zijn assistent, het egeltje Egbert, schieten alle dieren in de dierentuin te hulp. Prentenboek met zachtaardige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren, Dierentuinen
Titel
De grote hummelheisa
Auteur
Sophie Schoenwald
Illustrator
Günther Jakobs
Vertaler
Enne Koens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Nachwuchs im Zoo
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789026160233 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek over het reilen en zeilen in een dierentuin. De directeur Diederik en het jonge egeltje Egbert schieten allerlei dieren te hulp: ze helpen een kleine leeuw leren brullen, zoeken een kameleon-jong, en staan pinguïns bij in broeden van een ei. In plezierige stijl geschreven en met zachtaardige, gekleurde illustraties. Sophie Schoenwald (1980) is een wereldberoemde Duitse auteur. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Het is haar vierde in het Nederlandse vertaalde prentenboek over deze dierentuin. Voor kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

De grote hummelheisa

De grote hummelheisa is een prentenboek met een onderwerp dat steeds aanslaat bij kleuters: babydiertjes! We gaan in dit boek samen op stap in de dierentuin met de directeur en Egbert de egel. Het is voorjaar en Egel Egbert staat op na zijn winterslaap. Er zijn in de dierentuin waar hij werkt allemaal jonge dieren geboren. Elk gezin lijkt hierdoor wel één of ander probleem te hebben. We starten met de kameleons die hun dochter kiki kwijt zijn. Egbert belooft die te gaan zoeken. Daarna komen we bij de luiaard die zijn eigen kind ook kwijt is, de leeuw die zijn zoon leert brullen, de zeehonden die hun dochter leren zwemmen enzovoort.Wat leuk is aan dit boek is dat je heel vaak op een bladzijde een hint krijgt over de dieren die je op een volgende dubbele pagina gaat bezoeken. Op elke prent kan je ook kameleon Kiki terugvinden als je goed zoekt. Dat had wat mij betreft wel ergens moeten vermeld worden, want de iets minder enthousiaste ouders kunnen dat misschien nie…Lees verder