Boek
Nederlands

Alles is dromen, dromen is alles

Stine Jensen (auteur), Marijke Klompmaker (illustrator)
+1
Alles is dromen, dromen is alles
×
Alles is dromen, dromen is alles Alles is dromen, dromen is alles
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe dachten mensen vroeger dat de wereld eruit zou zien? En wat zou jij willen van de toekomst? Denk en droom mee! Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Filosofie
Titel
Alles is dromen, dromen is alles
Auteur
Stine Jensen
Illustrator
Marijke Klompmaker
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2023
123 p. : ill.
ISBN
9789020622843 (hardback)

Besprekingen

Een boek over de toekomstfantasieën van mensen uit de geschiedenis en over de verwachtingen van mensen nu.Stine Jensen filosofeert met de lezertjes mee. Hoe ziet de wereld er over vijftig of duizend jaar uit? Wat willen we voor de toekomst? Met vragen en opdrachten. Opgewekt geschreven. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar. Stine Jensen (Hillerød, 1972) is een alom bekende Nederlands-Deense columnist en filosoof. Ze schreef meer dan vijftig boeken. Ze won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel.

Over Stine Jensen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Stine Jensen (Hillerød, 13 januari 1972) is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste.

Leven en werk

Ze werd geboren in Denemarken, maar kwam al voor haar eerste verjaardag samen met haar ouders en tweelingzus Lotte Jensen naar Nederland omdat haar vader daar werk vond. Ze heeft nog altijd de Deense nationaliteit.

Zij studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel; ze woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek Turkse vlinders over interculturele liefdesrelaties. Ook was zij docente aan de Vrije Universiteit.

Jensen schreef meer boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief. Daarnaast schrijft ze columns voor NRC Handelsblad. Ook verschenen er bijdragen van haar in diverse tijdschriften, waaronder Armada, Biografie Bulletin, en Fi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties