Boek
Nederlands

Het grote voorleesboek van Vos en Haas

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Het grote voorleesboek van Vos en Haas
×
Het grote voorleesboek van Vos en Haas Het grote voorleesboek van Vos en Haas
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van vier verhalen waarin Vos en Haas met hun nieuwe buurman Uil allerlei avonturen beleven. Groot formaat prentenboek met paginagrote ingekleurde pentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Titel
Het grote voorleesboek van Vos en Haas
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015 | Andere uitgaves
[76] p. : ill.
Aantekening
Groot formaat
ISBN
9789401434768 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat, gebonden prentenboek over Vos en Haas, over wie al vele geslaagde uitgaven verschenen. In deze uitgave zijn vier prentenboeken gebundeld, die eerder afzonderlijk in hardkartonnen edities zijn uitgebracht. In ‘Een buur voor Vos en Haas’ helpen Vos en Haas hun kersverse buurman Uil met het uitpakken van zijn vele verhuisdozen. In ‘Op zoek naar koek’ heeft Vos enorme trek in koek. Als hij na een hele dag zoeken met lege handen thuiskomt, wordt hij verwelkomd door heerlijke bakluchten en een verrassing van Haas en Uil. In ‘Het feest van Uil’ krijgt Uil van Vos en Haas kaarsjes op zijn verjaardagstaart, maar weet hij niet wat hij daarmee moet doen. En in ‘Blauw is saai’ bedenken Vos en Haas allerlei dingen met hun lievelingskleuren die ze leuk of lekker vinden. De vriendelijke, met humor vertelde verhalen zijn uitstekend te volgen op de grote, gedetailleerde pentekeningen, die in zeer sprekende tinten zijn ingekleurd met aquarel. De platen hebben zo veel te bieden dat ze ook…Lees verder

Het grote voorleesboek van Vos en Haas

Dit grote gekartonneerde voorleesboek bundelt vier eerder verschenen prentenboeken van Vos en Haas. In ‘Een buur voor Vos en Haas’ maken Vos en Haas kennis met hun nieuwe buur Uil. Ze krijgen meteen ook een boel spullen mee, want Uil wil er vanaf. In ‘Op zoek naar koek’ heeft Vos enorme trek in koek. Niet in rijst of krenten, ook niet in appel of noot, nog minder in kaas en vlees. Uil en Haas verrassen hem wanneer hij na een lange zoektocht naar koek hongerig thuiskomt. In ‘Het feest van Uil’ leert Uil dat er kaarsjes op een verjaardagstaart horen en in ‘Blauw is saai’ vindt Vos de kleur van zijn trui niet meer mooi en denkt hij samen met Haas en Uil na over een andere kleur die beter bij hem past.
Auteur Sylvia vanden Heede hoeft geen introductie meer. Ze heeft al heel wat boeken op haar palmares staan en won o.a. een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer. Door de grappige verhalen, de eenvoudige woorden en korte zinnen zijn de boeken van Vos en Haas een wa…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties