Boek Nederlands

Cari Mora

Thomas Harris (auteur), Pon Ruiter (vertaler)

Cari Mora

Thomas Harris (auteur), Pon Ruiter (vertaler)
Genre:
Titel
Cari Mora
Auteur
Thomas Harris
Vertaler
Pon Ruiter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cari Mora
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2019
311 p.
ISBN
9789021417929 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Opgelost in heet water

Thriller. Cari Mora van Thomas Harris verschijnt vandaag wereldwijd. Het is pas de zesde misdaadroman van de Amerikaan die de wereld de stuipen op het lijf joeg met Hannibal Lecter. In Cari Mora kan de slechterik niet tippen aan Hannibal The Cannibal.

Dertien jaar geleden publiceerde de Amerikaanse misdaadauteur Thomas Harris (79) Hannibal ontwaakt, een prequel van zijn drie romans over de geniale psychiater, psychopaat, gourmand en kannibaal Hannibal Lecter. Daarin greep hij terug naar de traumatische jeugd van Lecter, zodat verklaard kon worden waarom die bij zijn chianti graag een stukje mensenlever at. Vooral door het tweede boek uit de reeks, The silence of the lambs, en de briljante verfilming door Jonathan Demme, werd Lecter de beroemdste fictieve misdadiger ter wereld. Nooit werd een psychopaat zo overtuigend neergezet als door Anthony Hopkins.

Thomas Harris is een notoire eenzaat die heel traag schrijft en haast nooit interviews geeft. Cari Mora is pas zijn zesde roman. Het relatief dunne boek heeft een eenvoudige plot. Het verhaal gaat dat 's werelds beruchtste groothandelaar in drugs Pablo Escobar, die in 1993 werd doodgeschoten tijdens zijn arrestatie in Colombia, onder een strandhuis in Miami vijfhonderd kilo…Lees verder