Boek
Nederlands

Maak het mooi

Thomas Verbogt (auteur)
Een man wil zijn leven goed doen en begint er daarom telkens opnieuw aan, met nieuwe inzichten, minder illusies en meer herinneringen.
Titel
Maak het mooi
Auteur
Thomas Verbogt
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2022
303 p.
ISBN
9789046830314 (hardback)

Besprekingen

Een psychologische roman over hoe te leven, hoe dat goed te doen en hoe jezelf te begrijpen. Hoofdpersoon Thomas Verbogt wil zijn leven goed doen. Daarom begint hij er telkens opnieuw aan. Hij kan niet anders, met nieuwe inzichten en minder illusies, maar met steeds meer herinneringen. In zachtaardige, talige stijl en met psychologische diepgang geschreven. Met name geschikt voor een literair lezerspubliek. Thomas Verbogt (Nijmegen, 1952) is een bekende Nederlandse schrijver en toneelregisseur. Hij schreef meer dan dertig boeken.

Over Thomas Verbogt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Calimero54

Thomas Verbogt (Nijmegen, 9 december 1952) is een Nederlands schrijver van vooral romans en verhalen.

Daarnaast is Thomas columnist in dagblad De Gelderlander.

Leven en werk

Hij doorliep het Canisiuscollege in Nijmegen en studeerde vervolgens Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1979 verhuisde hij van Nijmegen naar Arnhem, waar hij zestien jaar woonde. In 1981 debuteerde hij met de verhalenbundel De feestavond. In 1995 vestigde hij zich in Amsterdam.

Verbogt is een veelzijdig schrijver: hij schrijft verhalen, romans, toneelstukken en cabaretteksten, onder andere voor Nilgün Yerli. Hij heeft columns in onder meer De Gelderlander en Propria Cures. In veel van zijn literaire werk, dat deels autobiografische elementen bevat, staat de thematiek van de herinnering centraal, waarbij de confrontatie met gebeurtenissen uit de jeugd zorgt voor een wending in het leven van de…Lees verder op Wikipedia