Boek
Nederlands

De bizarste beesten ooit

Tim Flannery (auteur), Emma Flannery (auteur), Maude Guesne (illustrator)

Zet je schrap! Je gaat op reis door de tijd met professor Tim Flannery, de meest enthousiaste ontdekkingsreiziger en wetenschapper ter wereld, om de bizarste beesten te ontmoeten die ooit hebben geleefd – en zijn gestorven. Zet de tijdmachine aan en ontdek het allemaal!

Dit is een fantastisch nieuw boek van de auteur van Gek! Gaaf! Geweldig! en Duik mee in de diepzee. El

Titel
De bizarste beesten ooit
Auteur
Tim Flannery Emma Flannery
Illustrator
Maude Guesne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Weirdest creatures in time
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2023
243 p. : ill.
ISBN
9789047713937 (hardback)

Over Tim Flannery

Tim Flannery (Melbourne, 28 januari 1956) is een Australische zoogdierkundige, paleontoloog, milieukundige en milieu-activist vooral op het gebied van klimaatverandering. Zo heeft hij meermaals gepleit voor het onmiddellijk sluiten van alle kolencentrales in Australië.

Flannery was voorzitter van de in 2011 door de Australische regering ingestelde onafhankelijke klimaatcommissie die het grote publiek moet voorzien van deugdelijke informatie over klimaatverandering. In 2007 werd hij gekozen tot de Australiër van het jaar. Tot juli 2013 was hij hoogleraar aan de Macquarie Universiteit in Sydney.

Biografie

Flannery groeide op in Melbourne. Hij studeerde aan de La Trobe University in die stad en behaalde in 1977 de graad van bachelor in Engelse taal en literatuur en schakelde daarna snel over op studies in de natuurwetenschappen. In 1981 behaalde hij een master (graad) in de aardwetenschappen aan de Monash-universiteit. In 1…Lees verder op Wikipedia