Boek
Nederlands

De baas van het bos

Tim Hogenbosch (auteur), Jan Paul Schutten (auteur), Emanuel Wiemans (illustrator)
De kleine boswachter Tim beleeft samen met zijn vriendinnetje Tipi en zijn tamme kraai Hansje allerlei avonturen in het bos. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bossen
Titel
De baas van het bos
Auteur
Tim Hogenbosch Jan Paul Schutten
Illustrator
Emanuel Wiemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
121 p. : ill.
ISBN
9789021426983 (hardback)

Besprekingen

Vermakelijke verhalen over de kleine boswachter Tim die samen met zijn vriendinnetje Tippi en zijn tamme kraai Hansje allerlei avonturen beleeft in het bos. Ze komen een gemene stroper tegen en lawaaiige motorcrossers. Voor alles hebben ze een slimme oplossing. In opgewekte stijl geschreven. Met enkele geschetste zwart-wit illustraties. Het tweede boek over Tim de kleine boswachter*. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Tim Hogenbosch

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tim Hogenbosch

Tim Hogenbosch (Nijmegen, 10 september 1983) is een Nederlands televisiepresentator en voormalig boswachter. Hogenbosch, ook wel bekend als 'Boswachter Tim', werkte als boswachter voor Staatsbosbeheer en werd in 2018 uitgeroepen tot beste twitteraar van Nederland.

Hij groeide op in Nijmegen-Dukenburg en was als kind lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN). Na het CIOS en enkele jaren werken, ging hij bij Staatsbosbeheer een leer-werktraject als natuurbeheerder doen. Hij was werkzaam rond Lelystad en Breda. Hogenbosch werd boswachter met specialisatie publiek, waarbij zijn takenpakket vooral lag in publieksvoorlichting. Tussen 2016 en 2018 werkte hij voor Staatsbosbeheer in de regio Utrecht en daarna tot medio 2021 in de regio Nijmegen.

Vanaf 2020 is hij naast zijn werk als boswachter ook de presentator van het kinderprogramma Beestenbrigade, dat wordt uitgezonden door de KRO-NCRV. In 2020 won Hogenbosch met het programma Beestenbrigade de Telev…Lees verder op Wikipedia

Suggesties