Boek
Nederlands

Als een regenbui

Virginia Andrews (auteur), Parma Van Loon (vertaler)
Als haar stiefzusje wordt vermoord in het zwart getto van Washington moet een geadopteerd meisje zich leren aan te passen in het rijke, maar kille milieu van haar biologische moeder.
Titel
Als een regenbui
Auteur
Virginia Andrews
Vertaler
Parma Van Loon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rain
Uitgever
Utrecht: De Kern, [2021]
352 p.
ISBN
9789026159053 (paperback)

Besprekingen

De wereld van Rain Arnold staat op zijn kop als ze per ongeluk hoort dat haar ouders niet haar echte ouders zijn. Haar pleegmoeder stuurt haar naar haar werkelijke moeder. Reden hiervoor is dat de gettowijk in Washington, waar Rain opgroeit, te onveilig is door moorden en bedreigingen. De verhuizing betekent voor Rain terechtkomen in een luxe wereld waar landhuizen en Rolls Royces normaal zijn. Omdat haar biologische moeder het bestaan van een onwettige dochter geheim wil houden, wordt Rain als gezelschapsdame ondergebracht bij grootmoeder Hudson. Door karakter te tonen en door niet op te geven moet ze ontdekken wie ze werkelijk is. Een vlot te lezen familieroman met elementen die herkenbaar zijn uit vorige boeken. Na de dood van Virginia Andrews werkt de familie (in trustvorm samen met een auteur) aan nieuwe romans. Eerste deel van de vierdelige Hudsonserie. Voor een grote lezerskring. Normale druk.

Over Virginia Andrews

Cleo Virginia Andrews, beter bekend als V. C. Andrews of Virginia C. Andrews (Portsmouth, 6 juni 1923 - Virginia Beach 19 december 1986) was een Amerikaanse romanschrijfster. Virginia Andrews' boeken behoren tot de genres gothic horror en familiegeschiedenis. Veel boeken hebben te maken met familiegeheimen en verboden liefde. Haar bekendste boek uit de Dollanganger-serie is Flowers in the Attic (Bloemen op Zolder) uit 1979. Dit is een verhaal over vier kinderen die op de zolder van hun fanatiek-religieuze oma worden verstopt.

Andrews overleed op 63-jarige leeftijd in 1986 aan borstkanker. Haar romans waren zo succesvol dat na haar dood door haar erfgenamen een ghostwriter, Andrew Neiderman, werd ingehuurd om meer verhalen te schrijven onder haar naam.

Leven en werk

Andrews werd geboren in Portsmouth, Virginia, als jongste kind en enige dochter van de Andrews familie. Als 15-jarige viel Andr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties