Boek
Nederlands

Donkere wolken

Virginia Andrews (auteur), Parma Van Loon (vertaler)
De 17-jarige Sasha is het enige meisje voor wie haar nieuwe klasgenoot, zoon van beroemde Hollywood-ouders, belangstelling heeft. Vervolg op 'Wervelstorm'.
Titel
Donkere wolken
Auteur
Virginia Andrews
Vertaler
Parma Van Loon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cloudburst
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Kern, 2012
318 p.
ISBN
9789032512989 (paperback)

Besprekingen

Donkere wolken is het vervolg op Wervelstorm en meteen ook het laatste deel in de Sasha-serie. Sasha is ondertussen zeventien en gewend aan haar nieuwe leven bij de rijke familie March. In de drie jaar dat ze er woont, is er veel veranderd. Qua populariteit lijkt ze in de voetstappen te treden van haar stiefzus, Kiera. Zowel haar vriendinnen als de mannelijke populatie van de school benijden haar en willen bij haar zijn omwille van haar schoonheid en haar intelligentie. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Sasha voelt zich nog niet helemaal thuis in het huis van de familie March en ook met Kiera loopt niet altijd alles van een leien dakje. Wanneer Sasha verliefd wordt op de nieuwe leerling, de mysterieuze Ryder Garfield, en hij op haar, geeft dat aanleiding tot meer problemen en tragische gebeurtenissen, die Sasha nogmaals doen twijfelen aan haar plaats in de wereld van rijkdom en privilege. Zal Sasha zich staande kunnen houden in een wervelwind van emotie?
D…Lees verder
De inmiddels 17-jarige Sasha is een populair meisje geworden op de school waar alleen kinderen van zeer rijke ouders zitten. Als Ryder Garfield, de zoon van beroemde Hollywood ouders, in haar klas komt, toont hij totaal geen interesse in de meisjes die om zijn aandacht vragen. Alleen Sasha weet tot hem door te dringen; hij blijkt zich soms net zo verloren te voelen als zij. Als Sasha’s stiefvader een ongezonde belangstelling voor haar toont, komt het gezin in een crisis. In dit tweede en laatste deel van de Sasha-serie schetst de auteur en ghostwriter van de overleden Virginia Andrews een kritisch beeld van de superrijken in Californië. De proloog is een kort verslag van het eerste deel 'Wervelstorm'* en waar nodig worden in flashbacks gebeurtenissen uit het eerste deel verteld. Het recht-toe-recht-aan vlotgeschreven verhaal vanuit Sasha’s perspectief is soms wat clichématig en de vele dialogen worden wat lang uitgesponnen. Voor de liefhebbers zijn alle ingrediënten aanwezig: romantie…Lees verder

Over Virginia Andrews

Cleo Virginia Andrews, beter bekend als V. C. Andrews of Virginia C. Andrews (Portsmouth, 6 juni 1923 - Virginia Beach 19 december 1986) was een Amerikaanse romanschrijfster. Virginia Andrews' boeken behoren tot de genres gothic horror en familiegeschiedenis. Veel boeken hebben te maken met familiegeheimen en verboden liefde. Haar bekendste boek uit de Dollanganger-serie is Flowers in the Attic (Bloemen op Zolder) uit 1979. Dit is een verhaal over vier kinderen die op de zolder van hun fanatiek-religieuze oma worden verstopt.

Andrews overleed op 63-jarige leeftijd in 1986 aan borstkanker. Haar romans waren zo succesvol dat na haar dood door haar erfgenamen een ghostwriter, Andrew Neiderman, werd ingehuurd om meer verhalen te schrijven onder haar naam.

Leven en werk

Andrews werd geboren in Portsmouth, Virginia, als jongste kind en enige dochter van de Andrews familie. Als 15-jarige viel Andr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties