Boek
Nederlands

Hemel zonder engelen

Virginia Andrews (auteur)

Hemel zonder engelen

In de reeks:
In de heuvels van Virginia leiden de grootouders, stiefmoeder, broertjes en zusjes van de familie Casteel een armoedig bestaan.
Titel
Hemel zonder engelen
Auteur
Virginia Andrews
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heaven
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2021
Verschijningsdatum
16-07-2021
ISBN
9789026157486 (paperback)

Besprekingen

"Hemel zonder engelen" is het begin van de 5-delige serie van deze populaire schrijfster (vooral bekend van "Bloemen op zolder") met als onderwerp de spanningen tussen kinderen, ouders en stiefouders. Het is de geschiedenis van de familie Casteel. Van alle mensen die in de armzalige hutten op de bergketen 'The Willies' in West-Virginia wonen zijn de Casteels de minste. Maar Heaven Leigh Casteel is het mooiste meisje van de buurt, ondanks haar gescheurde kleren en vuil gezichtje... ondanks een vader die gemener is dan tien slangen... ondanks een slonzige stiefmoeder die haar laat werken als een paard. Voor haar broer Tom en de kleintjes blijft Heaven vasthouden aan haar trots en haar hoop. Kleurenafbeelding van alle familieleden op de omslag. Goedkope pocketeditie; zeer kleine druk, krappe marge.

Over Virginia Andrews

Cleo Virginia Andrews, beter bekend als V. C. Andrews of Virginia C. Andrews (Portsmouth, 6 juni 1923 - Virginia Beach 19 december 1986) was een Amerikaanse romanschrijfster. Virginia Andrews' boeken behoren tot de genres gothic horror en familiegeschiedenis. Veel boeken hebben te maken met familiegeheimen en verboden liefde. Haar bekendste boek uit de Dollanganger-serie is Flowers in the Attic (Bloemen op Zolder) uit 1979. Dit is een verhaal over vier kinderen die op de zolder van hun fanatiek-religieuze oma worden verstopt.

Andrews overleed op 63-jarige leeftijd in 1986 aan borstkanker. Haar romans waren zo succesvol dat na haar dood door haar erfgenamen een ghostwriter, Andrew Neiderman, werd ingehuurd om meer verhalen te schrijven onder haar naam.

Leven en werk

Andrews werd geboren in Portsmouth, Virginia, als jongste kind en enige dochter van de Andrews familie. Als 15-jarige viel Andr…Lees verder op Wikipedia