Boek
Nederlands

Hoera, herfst!

Vivian Den Hollander (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
In de herfst gaan Saar en Liam in het bos kastanjes en eikels zoeken. Hiermee maken ze allerlei leuke knutsels. Verhaal met uitleg van knutsels en recepten en informatie over planten, dieren enz. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Herfst
Titel
Hoera, herfst!
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2016
30 p. : ill.
ISBN
9789000350599 (hardback)

Besprekingen

Hoera, het is herfst! En dat is te zien, te ruiken, te voelen en te proeven! In dit vierkante, handzame (doe)boek laten auteur en illustratrice de rijkdom van de herfst zien. Zo zien en lezen we dat Saar en Liam herfstvruchten verzamelen in het bos, snoeien in de tuin met opa en speuren totdat een eekhoorntje is gespot. De verhalende tekst is in korte teksten en soms ook in een stripverhaaltje verpakt. De informatie over planten, dieren en zaden staat veelal in woord en beeld, waarbij Prikkie de egel de reisgids is. Vaak wordt hiervoor een tekstballon gebruikt. Veel realistische tekeningen, enkele kleurenfoto’s en combinaties van beide leiden tot een veelheid van kijk-, ontdek- en leerplekken. Pagina’s met creatieve knutsel- en kookideeën maken het herfstaanbod compleet. Op de binnenkant van het omslag zijn verschillende bladeren, weergegeven als ‘op een patronenblad’. Uitgave die zintuigenprikkelend uitnodigt om de herfst op verschillende manieren tegemoet te treden, voor thuis, scho…Lees verder

Hoera, herfst!

Kort samengevat is dit een informatief boekje over de herfst - hoe kan het ook anders - waarin weetjes, suggesties voor knutselopdrachten en recepten elkaar afwisselen. De makers hebben geprobeerd om de lay-out er hip te laten uitzien door verschillende tekstsoorten met elkaar te combineren. Zo vind je bijvoorbeeld ook strips terug in het boek, naast ‘gewone’ tekst. Wanneer je het boek openslaat, kom je net in een breiboek terecht, waarin verschillende bladeren van bomen als patronen getekend staan. Daarbij staan er net iets te veel patronen op en over elkaar gedrukt staan om nog een overzicht te bieden. Zelfs de legende die erbij staat, om weer het bos door de bomen te kunnen zien, is lang en verwarrend. Bovendien staan net dezelfde patronen vooraan als achteraan. Was het niet beter geweest om vier van de acht patronen vooraan en te plaatsen en de overige vier achteraan? 

De informatie die gegeven wordt is zeer beknopt en jammer genoeg ook niet altijd correct. Soms is h…Lees verder

Suggesties