Dementiekoffer

Illustratie Ilah: Vergeet dementie, onthou mens

Voor wie is de dementiekoffer?

Als er bij mensen een vermoeden van dementie bestaat of wanneer er al een diagnose is gesteld, roept dit bij mensen en hun omgeving veel vragen op. De dementiekoffer biedt de kans om dit thema op een rustige manier te verkennen.

De koffer is bestemd voor iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met dementie: de persoon met dementie, de partner, (klein)kinderen, familie, hulpverleners ...

In de koffer vind je een ruim pakket aan informatie: verhalen voor kinderen én voor volwassenen, informatieve boeken, een dvd ... 11 boeken en films helpen je mee op weg om dementie beter te begrijpen. Daarnaast bevat de koffer ook brochures die je mag bijhouden.

Je kan deze koffer acht weken bijhouden.

Meer aanbod in de bib

Wij hopen dat deze koffer je zal helpen om dementie beter te begrijpen. De materialen in de koffer zijn slechts een selectie van het aanbod in de bibliotheek.

Wil je nog meer weten over dementie?  In de bib vind je tal van informatieve boeken, romans, films en kinderboeken rond dit thema. Vraag er gerust naar aan de balie. De medewerkers helpen je graag om een keuze te maken uit het ruime aanbod. We wensen je heel veel leesplezier!

Illustratie Ilah: Vergeet dementie, onthou mens