Luc Descamps is een bekende schrijver van jeugdboeken en hij woont ook in Kalmthout. Hij schreef voor de Jeugdboekenmaand 2022 het begin van een spannend verhaal. Aan de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar werd vervolgens gevraagd om hier verder aan te schrijven, en dat deden de leerlingen van het zesde jaar van de Rinkrank dan ook met veel enthousiasme. Er werden een heleboel schitterende verhalen aan de balie van de Bib afgegeven. 

'Ik ben wel onder de indruk van de grote fantasie van de jonge schrijvers. Ze verstaan de kunst om hun geest open te zetten voor de inspiratie. Knap gedaan!'

Luc selecteerde de drie knapste inzendingen en deze meiden kregen elk een gesigneerd exemplaar van één van zijn boeken. 

1. De opdracht van Winterland - Loes 

Heel leuk geschreven verhaal met een knappe droomsymboliek. Een mooie boodschap ook dat het oké is om af en toe ook slechte dromen te hebben.

2. DE MESSENKAMER - Roan 

Heel origineel verhaal met een mooi uitgewerkt contact tussen dier en mens. De opbouw is knap en de vertelstijl is leuk. Een heel originele finale.

3.  Verhaal van Madelon 

Knap gewerkt met veel magische en fantastische elementen. De structuur in de opbouw was wel af en toe zoek, wat het voor mij iets chaotischer maakte, maar zeker een verdiende derde plaats. 

Jonge auteurs gespot