Jeugdboekenmaand 2021

'Lezen is een feest!' In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar!! 

En dat is een heel goede reden om het lezen te vieren. Hier vertellen we je wat Bib Kalmthout en Jeugdbib Nieuwmoer tussen 1 en 31 maart 2021 voor jou in petto hebben!

FEEST-TAS!

De maand maart staat bekend in Bib Kalmthout als de maand waar we uitpakken met een reuze plezant jeugdboekenfeest en allerlei workshops rond het thema van de Jeugdboekenmaand.

Omdat zulke zaken dit jaar niet mogelijk zijn, bedachten we DE FEEST-TAS. In dit tasje zit alles wat je nodig hebt voor je eigen feest: een reeks doe- en knutselopdrachten, een bladwijzer, recepten om je eigen feestdrankje en cupcakes te maken, een natje & een droogje, een kleine attentie én een GRATIS boekenbon voor onze Jeugdboekenmarkt die in de maand maart in ons Maria Rosseels-zaaltje doorgaat. 

Je kan vanaf 1 maart de FEEST-TAS ophalen aan de balie van Bib Kalmthout of Jeugdbib Nieuwmoer.

We hebben 200 tassen gemaakt, OP = OP.

Jeugdboekenmarkt

Tijdens de Jeugdboekenmaand, van 1/03 tot en met 31/03/21, organiseert Bib Kalmthout een jeugdboekenmarkt in het Maria Rosseelszaaltje in de bibliotheek.

De bib werkt met tijdslots van 15 minuten. Per tijdslot worden er maximum 2 personen van 1 bubbel toegelaten.

Reserveer je tijdsslot HIER!

Boeken, strips en jeugdfilms: 0.50 euro per stuk

Kijk je mee naar de startshow?

Op maandag 1 maart openen we de Jeugdboekenmaand met een feestelijke startshow, die we livestreamen vanuit hetpaleis in Antwerpen. Iedereen kan meekijken van 13u30 tot 14u30!

Via deze link kan je de livestream volgen.

Wouter Deprez, Laura Janssens (Niet Nu Laura), Gerda Dendooven, Esohe Weyden en Kapitein Winokio trakteren je op een sprankelend boekenfeest. Kapitein Winokio stelt met zijn band in première het Jeugdboekenmaand-feestlied voor.

Kan je op 1 maart niet meekijken? Geen nood, de show zal nog de hele maand te herbekijken zijn.

Boekentips

Geen Jeugdboekenmaand zonder boeken!

De boekentips bij Jeugdboekenmaand 2021 hebben uitzonderlijk en éénmalig geen rode draad, zoals dit wel was bij de vorige 49 edities (met thema’s zoals kunst of wetenschap). De boekentips weerspiegelen het feest dat lezen is. Want lezen is zo veel, dat er voor iedereen wel ergens een boek is dat past!

Bekijk hier de boekentips:

3-6 jaar | 6-9 jaar | 9-12 jaar | 12-15 jaar

Ook met een luisterboek is lezen een feest!

Luisterpunt zorgt ervoor dat alle titels vanaf het 2de-3de leerjaar (en enkele titels van het 1ste leerjaar) voor kinderen met een leesbeperking ook als Daisy-boek verkrijgbaar zijn via de website van Luisterpunt.

​​​​​​​Download de suggestielijst met graphic novels en strips

Je vindt in deze suggestielijst graphic novels en strips voor kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar.