Vanaf nu kan je via Bib Kalmthout gratis e-boeken lezen op een eigen toestel naar keuze. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel op het cloudLibrary-platform om het aanbod te ontdekken en meteen je eerste e-boeken te lenen. <…

Lees verder
heropening bib

Bib Kalmthout heropent haar deuren.

Bib Kalmthout is sinds 11 mei 2020 terug open. Jeugdbib Nieuwmoer zal op 19 augustus 2020 heropenen. We zijn in de hoofdbib dus al een aantal weken reuze blij om jou als lid weer te mogen verwelkomen voor het uitzoeken en lenen van boeken, strips, magazines en films. Vanaf 11 juli 2020 hebben er opnieuw een aantal veranderingen plaats.

Lees verder
Leestipper
Digipunt
Openleercentrum

Studeren @ Bib Kalmthout kan weer!

De federale overheid besliste dat “Silent places” voor studenten in de bibliotheken terug georganiseerd kunnen worden. Mits op afspraak en met respect voor de social distance maatregelen. Studeren @ Bib Kalmthout tijdens onze openingsuren kan dus weer! Let wel op: we hebben plaats voor maximum drie studenten in het Maria Rosseels zaaltje. Een studieplek reserveer je enkel door je aan te melden aan de balie van de bibliotheek.

Lees verder

Jeugdboekenmaand in teken van 'Wat doet kunst?'

In 2020 is het thema van de Jeugdboekenmaand 'Kunst'. Gewapend met stapels kinder- en jeugdboeken over kunst trekken we je verbeelding op gang. Laat je verleiden

Lees verder

Poëzieweek van 30 januari tot 5 februari 2020

Motto van deze editie is 'De toekomst is nu!'. Het Poëzieweekgeschenk is een bloemlezing met het werk van tien jonge, talentvolle dichters met onder meer gedichten van stadsdichter Maud Vanhauwaert.

Lees verder

Zo donker buiten - dementie onder de aandacht, met Marnix Peeters

Marnix Peeters spreekt over zijn nieuwste roman ‘Zo donker buiten: afscheid van een moeder met Alzheimer’. Lezing als onderdeel van de reeks Buurten on Tour.

Lees verder

Voorleesweek van 16 tot 24 november

Tijdens de Voorleesweek gaan bekende Kalmthoutenaren en vrijwilligers op verschillende locaties voorlezen. Zo maken we van Kalmthout een heuse voorleesgemeente. Jong én oud zijn welkom voor een knus voorleesmoment.

Lees verder