Poëzieweek van 30 januari tot 5 februari 2020

Motto van deze editie is 'De toekomst is nu!'. Het Poëzieweekgeschenk is een bloemlezing met het werk van tien jonge, talentvolle dichters met onder meer gedichten van stadsdichter Maud Vanhauwaert.

Poëzieweek 2020

De Poëzieweek start op donderdag 30 januari 2020 in Vlaanderen en Nederland met #Gedichtendag en duurt tot en met 5 februari.

De toekomst is nu!

Niet alleen met de reuzensprongen van een revolutie, maar ook met de schuchtere pasjes van een peuter die voor het eerst rechtop staat, een kind dat voor het eerst alleen naar school fietst. De eerste kus. de eerste job.

Poëzie is er voor elke stap die je zet in een steeds grotere wereld.

 

 

Poëzieweek in Bib Kalmthout

Dichter op bezoek. In het kader van Poëzieweek 2020 brengt Peter Holvoet-Hanssen "Van het eerste tot het blauwste gedicht", een onvergetelijke poëtische sporentocht.

Poëziekaarten cadeau

Wat is er nou leuker dan een kaartje krijgen? Een kaartje geven! Tijdens de Poëzieweek geven wij vijf verschillende ansichtkaarten met het motto De toekomst is nu!

Poëzieweekgeschenk nu

Tijdens de Poëzieweek krijgen de klanten van de boekhandel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk, getiteld nu, cadeau. Nu is een bloemlezing met werk van tien jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland. Ze debuteerden al, maar staan nog aan het begin van hun dichterscarrière. Voor  Vlaanderen is onder meer Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert geselecteerd. Voor haar tweede bundel Wij zijn evenwijdig werd zij in 2015 beloond met de Publieksprijs Herman de Coninck.

Meer informatie

www.poezieweek.com

 

Poezieweek_RGB_opWit_1.jpg